Print opties

Zelf gedraaid hamburgervlees

Cuisine
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Beschrijving

Zelf gehakt draaien is supersimpel, met een gehaktmolen of een keukenmachine met gehaktmolen. Het belangrijke is de keuze van uw vlees. Het kan met allerlei soorten. U kunt verschillende soorten vlees gebruiken. Rundersnippers zijn het voordeligste, maar niet elke slager heeft ze. Zorg voor een verhouding tussen vlees en vet van 80%/20% voor een wat stevigere burger, en 90%/10% voor een wat rullere, die beter (medium) rare te bakken is.

NB: Zorg voor een koude vleesmolen. Leg desnoods de onderdelen een tijd lang in de koelkast of in ijswater. Hoe koeler de apparatuur en uw vlees, des te mooier wordt uw gehakt.

Voor 1 kilo:
  • 1 kilogram rundvlees (riblap, flap meat, sukade, picanha, middenrif, hacheevlees, poulet)
  • Keukengerei:
  • Vleesmolen
Instructies
  1. Snij de stukken vlees die u gaat vermalen op maat zodat ze in uw machine passen.

    • Leg de stukken vlees op het blad van de vleesmolen
    • Vermaal het vlees. U kunt het gehakt op verschillende diameters malen (3-5mm is wel doorgaans de maat). Ligt aan uzelf en wat u met het gehakt van plan bent. Voor een wat lossere structuur en wat meer “bite” maalt u het vlees 1 keer. Wilt u malser gehakt, dan kunt u twee keer malen. Klaar!
Keywords: gehakt, minced meat, hamburger

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!