Print opties

Doradefilet op de huid, limabonen en champignons met saffraansaus

Daurade cuite sur la peau, haricots de Lima, champignons et sauce au safran

Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 35 min Cook Time: 4 min Total Time: 39 minuten
Beschrijving

Dit verfijnde gerecht van op de huid gebakken dorade, gecombineerd met limabonen, champignons en een weelderige saffraansaus, is een ware traktatie voor de zintuigen. De dorade, met zijn krokante huid en delicate smaak, de romige limabonen en de aardse champignons vormen een rijke textuur en een diepe smaak. De saffraansaus, met zijn unieke geur en gouden kleur, brengt alles samen in een verfijnde symfonie van smaken.

Dit gerecht is ideaal voor een speciaal diner of wanneer u indruk wilt maken op uw gasten: elegant, met een subtiele luxe die zowel eenvoudig als complex aanvoelt. Voor zowel de doorgewinterde kok als een beginnende keukenliefhebber een heerlijke uitdaging.

Ingrediƫnten
    2 personen
  • 2 doradefilets met huid
  • 200 milliliters room
  • 1 zakjes saffraan ((0,4g))
  • 100 grammen boter
  • 200 grammen limabonen
  • 150 grammen kastanjechampignons
  • 2 pastinaken (middelgroot)
  • 1 scheutjes witte wijn (droog)
  • 1 ui (groot)
  • zout & peper (naar smaak)
  • 250 milliliters brodo vegetale (zie recept)
Instructies
  1. Kook de limabonen zoals in dit recept maar dan zonder de selderij en zonder de olijfolie.

  2. Doreer 1/4 de ragfijn gesnipperde ui in een klontje boter. Niet te sterk laten kleuren! Blond is prima.

  3. Voeg de saffraan toe en schep een aantal keren goed om op laag vuur. Deglaceer met een scheutje witte wijn.

  4. Voeg de room toe en breng aan de kook.

  5. Reduceer tot een lobbige saus, breng op smaak met wat zout en hou warm.

  6. Kook ondertussen de gewassen en geschilde pastinaken gaar in de groentenbouillon (brodo vegetale - klik voor recept)

  7. Leg de baarsfilets klaar en breng op kamertemperatuur

  8. Zet de rest van de ui op hoog vuur in een koekenpan met flink wat boter.

  9. Voeg de champignons toe en bak deze mooi gaar.

  10. Voeg nu de limabonen toe en breng het geheel op temperatuur en op smaak met wat zout.

  11. Sauteer in de rest van de boter de zeebaarsfilets - 1,5 minuut op de huid en...

  12. ...1,5 minuut op de andere kant.

  13. Serveer de filets met de garnituur en de saus op een heet bord. Wilt u de saus mooi restaurantwaardig glad hebben? Zeef de stukjes ui er dan even uit door de saus door een zeef te halen. Klaar!

  14. wijntip witte wijn

    Hier kunt u los: een heleboel wijnen combineren prachtig met dit recept. Zo kunt u kiezen, bijvoorbeeld, uit Witte Ajaccio, Riesling uit de Elzas, Witte Bandol, een Crozes-Hermitage, Meursault, Sancerre, en ga zo maar door. Heerlijk.

Keywords: bar, ligne, baars, bass, saffron

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!