Print opties

Zalmspies van de grill

Cooking Method ,
Courses ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 8 min Cook Time: 6 min Total Time: 14 minuten
Servings 4
Beschrijving

Lekker makkelijk receptje. Iedereen kan het!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Voor 8 spiesjes:
  • 800 grammen zalmfilet
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout&peper (of kruidenmix)
  • paar takjes rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • Keukengerei:
  • 8 Bamboestokken
  • Barbecue (of grillplaat)
  • Knoflookpers
Instructions
  1. Snij de zalm in mooie min of meer gelijke blokken.

  2. Rijg deze aan de bamboestokken.

  3. Kruid de spiesjes met peper en zout of uw favoriete kruidenmix. Zelfs met vleeskruiden erg lekker!

  4. Scheutje olijfolie erover…

  5. Beetje knoflook uit de pers…

  6. En naar buiten met de zalm en een paar takjes rozemarijn!

  7. Leg de rozemarijn in het vuur. 

  8. Zet het rooster met de zalm er overheen. De rook van de rozemarijn trekt zo in het vlees.

  9. Grill de zalmspiesjes licht glazig (1 minuut per kant) tot rosé (2 minuten per kant) van binnen. Serveer. Klaar!

Keywords: zalm, spies, barbecue

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!