Even ingewreven met olijfolie en hup! Op een gloeiend hete grill. Heerlijk! Alle sappen blijven in de vis besloten, de cuisson is perfect, met nèt nog even een doorzichtig, oranje hartje, de smaak is niet te overtreffen. Puur natuur, een genot voor uw verhemelte.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Bak het spek uit.
Kook de room met wat visfumet (klik voor recept) in tot deze lobbig wordt (reduceren).
Kook de aardappelen in de schil.
Grill ondertussen de zalm en de coquilles op een hete grill, eventueel met een visroostertje. De zalm heeft ongeveer 2 minuten nodig aan weerskanten. De coquilles iets langer.
Een frisse witte wijn. Een Coteaux-du-Loir zou goed passen. Voor wat meer durf: een Coteaux de l’Aubance uit de Loirevallei, een zoete wijn van Chenin Blanc, kan hier ook goed bij.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!