Print opties

Zalmfilet uit de pan met stoofgroenten

Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 15 min Cook Time: 10 min Total Time: 25 minuten
Servings 6
Beschrijving

Even ingewreven met olijfolie en hup! In een gloeiend hete koekenpan. ‘To sear’ noemen de Amerikanen dat. Schroeien. Heerlijk! Alle sappen blijven in de vis besloten, de cuisson is perfect, met nèt nog even een doorzichtig, oranje hartje, de smaak is niet te overtreffen. Puur natuur, een genot voor uw verhemelte.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 6 moten van 150-200 grammen zalmfilet
  • 3 rode paprika's
  • 1 venkel
  • 500 grammen bospeen
  • 1 rijpe tomaat
  • visfumet (naar behoeven - zie recept)
  • Raki, Pastis of Ouze (naar smaak)
  • 1 steranijs
  • 50 grammen boter
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout & peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • 6 Vleespennen
  • Koekenpan
Instructies
  1. BEREIDING

    • Bind het smalle gedeelte van de zalmfilet op met een vleespen of satépen
    • Kruid de zalmfilets naar smaak en smeer ze in met olijfolie
    • Laat de vis op kamertemperatuur komen (hou de kat uit de keuken)
  2. Schil de penen.

  3. Was de venkel en verwijder het groene gedeelte (niet weggooien! Heerlijk in de brodo vegetale! Klik voor recept). Snij in slierten.

    • Snij de paprika en de tomaat  in vrij grove stukken
    • Snij de overige groente in heel dunne plakjes (eminceren)
    • Stort de groenten in de pan en laat ze even aanzweten (glaceren)
    • Giet er wat visbouillon (klik voor recept) en een scheutje Raki bij (Pernod, Ricard, Noilly Prat, Ouzo mag ook)
    • Schud even om
    • Leg de sterazijn erbij en sluit af met een deksel
    • Verlaag de hittebron en stoof gaar
    • Breng op smaak met een beetje zout
    • Zet een goede pan op hoog vuur zonder toevoeging van vetten
    • Als de pan gloeiend heet is kan de vis erin
  4. Snel aan 4 zijden schroeien. Ongeveer een  minuut per zijkant en een halve minuut voor de onder- en bovenkant.

  5. SERVEERTIP

    • Haal de vis voorzichtig uit de pan
    • Serveer de vis op een bedje van de groenten.  Klaar!
Keywords: saumon, zalm

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!