Zalmfilet uit de pan met groene asperges

Saumon à la poêle aux asperges vertes
pinit

Zalmfilet uit de pan met groene asperges

Difficulty: Beginner Prep Time 15 min Cook Time 10 min Total Time 25 minuten
Servings: 6

Description

Even ingewreven met olijfolie en hup! In een gloeiend hete koekenpan. ‘To sear’ noemen de Amerikanen dat. Schroeien. Heerlijk! Alle sappen blijven in de vis besloten, de cuisson is perfect, met nèt nog even een doorzichtig, oranje hartje, de smaak is niet te overtreffen. Puur natuur, een genot voor uw verhemelte.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. BEREIDING

    • Bind het smalle gedeelte van de zalmfilet op met een vleespen of satépen
    • Kruid de zalmfilets naar smaak en smeer ze in met olijfolie
    • Laat de vis op kamertemperatuur komen (hou de kat uit de keuken)
    • Maak ondertussen een mooie mosterdsaus (zie recept)
    • Blancheer de asperges tot beetgaar in zout water
    • Giet af en laat uitlekken
    • Zet een goede pan op hoog vuur zonder toevoeging van vetten
    • Als de pan gloeiend heet is kan de vis erin
  2. Snel aan 4 zijden schroeien. Ongeveer een  minuut per zijkant en een halve minuut voor de onder- en bovenkant.

  3. Stoof ondertussen de zeekraal in een klontje boter. Hoeft niet lang – als de zeekraal warm is, is ie klaar.

  4. SERVEERTIP

    • Haal de vis voorzichtig uit de pan
    • Serveer de vis op een bedje van de groenten.  Garneer af met een paar lepels mosterdsaus. Klaar!
Keywords: saumon, zalm

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?