Print opties

Zalmfilet met wokgroente

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 6 min Total Time: 11 minuten
Servings 4
Beschrijving

Zalm van de grill is heerlijk. Het kan op de barbecue, het kan op uw fornuis op een grillplaat of op een grillpan. Zalm grillen op de huid: een lust voor het oog, een wereld aan smaakbeleving!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4x150 grammen zalmfilet (zonder huid)
  • paar eetlepels olijfolie
  • knoflook (naar behoeven)
  • zout&peper (naar behoeven)
  • Garnituur:
  • 500 grammen wokgroente
  • Keukengerei:
  • Wok
  • Barbecue (of grillplaat)
  • Knoflookpers
Instructions
  1. BRENG DE ZALM OP KAMERTEMPERATUUR

    • Zorg ervoor dat de zalm niet te koud is
    • Kruid hem naar smaak. Wrijf in met (een heel klein beetje) knoflook en olijfolie
  2. Maak een mooie samenstelling van groente om te wokken.

  3. Bereid een hete barbecue of grillplaat voor.

  4. WOK DE GROENTE, GRILL DE ZALM

    Wok de groenten met een scheutje olijfolie, een kneep knoflook uit de pers, wat zout en een beetje peper.

    • Leg ondertussen de zalm op de huid op een gloeiend hete grill en grill een paar minuten. Eventueel op een visroostertje.
    • De zalm is het lekkerst als hij binnenin nét een beetje doorzichtig oranje is. Klaar!
  5. wijntip witte wijn

    WIJNTIP

    Een mooie fruitige witte wijn. Een Pinot Blanc of Riesling uit de Elzas, een Montlouis of Pouilly Fumé uit de Loirestreek, een Ladoix, een Savigny-Lès-Beaune….top!

Keywords: zalm, rooster, barbecue

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!