Print opties

Zalm op de huid met wokgroente

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 6 min Total Time: 11 minuten
Servings 4
Beschrijving

Zalm van de grill is heerlijk. Het kan op de barbecue, het kan op uw fornuis op een grillplaat of op een grillpan. Zalm grillen op de huid: een lust voor het oog, een wereld aan smaakbeleving!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4x150 grammen zalmfilet (met huid)
  • paar eetlepels olijfolie
  • ketjap manis
  • knoflook (naar behoeven)
  • zout&peper (naar behoeven)
  • Garnituur:
  • 500 grammen wokgroente
  • Keukengerei:
  • Wok
  • Barbecue (of grillplaat)
  • Knoflookpers
Instructions
  1. BRENG DE ZALM OP KAMERTEMPERATUUR

    • Zorg ervoor dat de zalm niet te koud is
    • Kruid hem naar smaak. Wrijf in met (een heel klein beetje) knoflook en olijfolie
  2. Maak een mooie samenstelling van groente om te wokken.

  3. Bereid een hete barbecue of grillplaat voor.

  4. WOK DE GROENTE, GRILL DE ZALM

    Wok de groente zoals u gewend bent. Maak de groente aan met wat ketjap manis, dat past er fantastisch bij. 

    • Leg ondertussen de zalm op de huid op een gloeiend hete grill en grill een paar minuten. Eventueel op een visroostertje. De huid wordt zwart – dat geeft niets, de huid wordt immers niet opgegeten
    • Grill de andere zijden van de grill heel snel. De zalm is het lekkerst als hij binnenin nét een beetje doorzichtig oranje is. Als u het ongemakkelijk vindt de vis op de andere zijden te grillen (dat vergt handigheid) kunt u de vis ook naar een minder heet gedeelte van de grill verplaatsen en even laten garen, bijvoorbeeld onder een cloche of een stuk aluminiumfolie. Klaar!
  5. WIJNTIP

    Een mooie fruitige witte wijn. Een Pinot Blanc of Riesling uit de Elzas, een Montlouis of Pouilly Fumé uit de Loirestreek, een Ladoix, een Savigny-Lès-Beaune….top!

Keywords: zalm, rooster, barbecue

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!