Print opties

Wortelsalade

Heerlijk voor de borrel of bij een slaatje!

Cooking Method , ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 15 min Rest Time: 8 uur Total Time: 8 uren 15 minuten
Servings 8
Beschrijving

Garnering voor uw ouderwetse slaatje en lekker bij de borrel op een toastje

Een simpele salade van geraspte knolselderij. Lekker bij een zomerse lunch en heerlijk als bijgerecht op een ouderwets Hollands slaatje. U kunt deze salade ook kant-en-klaar kopen. Zelf maken is natuurlijk wel leuker.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 300 grammen bospeen (of winterpeen)
  • 1 eetlepel suiker (of 1/2 el. + 1 el. blanke rozijnen)
  • witte wijnazijn (naar smaak)
  • zout en witte peper (naar smaak)
  • 1 flinke scheut zonnebloemolie (od druivenpitolie)
  • Keukengerei:
  • Keukenmachine
  • Rasp
Instructies
    • Gebruik hele penen. Voorgeraspt kan natuurlijk ook maar die zijn gemiddeld iets droger, niet zo sappig
    • Maak de wortelsla een dag van tevoren. Dan marineert hij mooi door en wordt hij extra lekker
  1. Bereiding:

    • Rasp de wortel met een fijne rasp in de keukenmachine
    • Los de suiker op in een eetlepel heet water
    • Vermeng de geraspte wortel met olie en azijn en voeg de gesmolten suiker toe
    • Van tevoren maken en een nacht in de koelkast bewaren
    • Meng voor het opdienen de salade nog een keer goed door elkaar. Klaar!
Keywords: sellerie, slaatje

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!