Print opties

Fagioli di Lima e cuori di sedano

Witte limabonen op zijn Italiaans

Cooking Method ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Cook Time: 2 uur Rest Time: 12 uur Total Time: 14 uren
Servings 4
Beschrijving

Fagioli bianchi Lima e cuori di sedano

Grote witte bonen met wat zout, wat goede olijfolie, een tikkie balsamico en rauwe bleekselderij. Meer is het niet, maar het is heerlijk. Het is een “contorno”, een bijgerecht. Het wordt koud geserveerd bij het hoofdgerecht.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

 
Ingrediënten
  • 500 grammen limabonen (andere bonen kan ook)
  • olijfolie EV (naar behoeven)
  • 1 teen knoflook (eventueel)
  • paar eetlepels balsamico
  • zout (naar smaak)
  • 100 grammen bleekselderij
Instructies
    • Bonen een nacht van tevoren op water zetten
    • Water afgieten
    • Bonen goed gaar koken in (vers) zout water
    • Goed laten uitlekken
    • Laten afkoelen
    • Selderij schoonmaken en overlangs doorsnijden, blad verwijderen
    • Stengel in kleine schijfjes snijden en toevoegen
  1. Afgekoelde bonen aanmaken met aceto balsamico… 

  2. …een goede extra vergine olijfolie….

  3. …en even goed door elkaar halen. Klaar!

Keywords: borlotti, bonen, marineren, salade

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!