Print opties

Kalfszwezerik met champignons en guanciale

Ris de veau sauce champignons

Cuisine ,
Courses
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 6 uur Cook Time: 20 min Total Time: 6 uren 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Mooie kalfszwezerik met kastanjechampignons in een heerlijke roomsaus.

Ingrediënten
  • 600g grammen kalfszwezerik
  • 200 grammen kastanjechampignons
  • 200 milliliters room
  • 1 scheutje witte wijn
  • 70 grammen boter
  • 4 eetlepels bloem
  • zout&peper (naar smaak)
  • 1 sjalot
  • 100 grammen guanciale (of spek)
  • 2-3 eetlepels peperonata (zie recept)
Instructies
  1. Zwezerik:

    Prepareer eerst de zwezerik zoals aangegeven in deze kooktechniek

  2. Snijd ze overlangs door op ongeveer 1 cm hoogte

  3. Wrijf ze in met wat peper en zout (niet overdrijven) en wentel ze in de bloem

  4. Saus maken:

    Glaceer een sjalot

  5. Snij de guanciale parmentier (1x1x1cm)

  6. Zwezerik bakken:
    • Voeg nu de in kwarten gesneden kastanjechampignons toe
    • Schep even goed door elkaar op hoog vuur

     

  7. Deglaceer met witte wijn.

  8. Serveertip:

    Giet de room in de pan.

  9. Breng aan de kook en laat indikken (reduceren)

  10. Zet ondertussen een koekenpan met dikke bodem op met een flinke klont boter. Laat de boter heet worden.

  11. Bak de plakken zwezerik aan weerszijde 3-4 minuten en zorg voor een krokant korstje.

  12. Serveertip:

    Serveer de zwezerik met de saus en een in de schil gepofte aardappel. Heeft u toevallig een Japanse schaaf (zie afbeelding) dan kunt u, net als in de afbeelding, de aardappels eerst helemaal uitschaven tot een dunne sliert, aan 1 zijde insmeren met gesmolten boter en vervolgens weer oprollen voordat u hem poft. Heel leuk effect.

    Japanse schaaf

Keywords: champignons, zwezerik, boter, room

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!