Print opties

Witlof met lardo di Colonnata

Cooking Method ,
Cuisine
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Cook Time: 20 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Heerlijke witlof uit de oven met een extra smaakbeleving door de lardo di Colonnata.

Goed te combineren met tal van gerechten, supergemakkelijk en echt lekker!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 stronken witlof (kalkoenborst)
  • 8-10 plakjes lardo di Colonnata
  • 1 flinke scheuten olijfolie EV
  • Keukengerei
  • Oven (of grillplaat)
  • 4 Ovenschaal
  • Aluminiumfolie
Instructies
  1. Snij de witlof overlangs doormidden.

  2. Doe een flinke scheut olijfolie in een ovenvaste schaal. 

  3. Rangschik de helften in de schaal.

  4. Snij de lardo in flinterdunne plakjes en leg deze op de witlof, 1 plakje per halve witlofstronk.

  5. Heteluchtoven

    Zet in een oven op 180 graden en braad tot de lardo mooi gekleurd is.

    • Haal de schaal uit de oven en sluit deze goed af met zilverpapier
    • Plaats terug in de oven, nu op 100 graden, en stoof in 5-10 minuten (controleer met een vork) gaar. Klaar!
Keywords: witlof

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!