Witlof met lardo di Colonnata

Endives Belges au lard de Colonnata
pinit

Witlof met lardo di Colonnata

Difficulty: Gemiddeld Cook Time 20 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Heerlijke witlof uit de oven met een extra smaakbeleving door de lardo di Colonnata.

Goed te combineren met tal van gerechten, supergemakkelijk en echt lekker!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Snij de witlof overlangs doormidden.

  2. Doe een flinke scheut olijfolie in een ovenvaste schaal. 

  3. Rangschik de helften in de schaal.

  4. Snij de lardo in flinterdunne plakjes en leg deze op de witlof, 1 plakje per halve witlofstronk.

  5. Zet in een oven op 180 graden en braad tot de lardo mooi gekleurd is.

    Heteluchtoven
    • Haal de schaal uit de oven en sluit deze goed af met zilverpapier
    • Plaats terug in de oven, nu op 100 graden, en stoof in 5-10 minuten (controleer met een vork) gaar. Klaar!
Keywords: witlof

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?