Kartoffelsalat of z’n Weens
Een heel simpel receptje voor het maken van een aardappelsalade op zijn Weens: echte Kartoffelsalat, zoals ie hoort bij een lekkere, sappige eigengemaakte Wiener Schnitzel (klik voor recept).
[caption id="attachment_7098" align="aligncenter" width="747"] Wiener Schntizel[/caption]Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Kies een stevige aardappel. Kook de aardappels in de schil tot beetgaar. Niet te zacht dus.
Laat de aardappels afkoelen en schil ze voorzichtig.
Snij de aardappels in schijfjes van een halve centimeter.
Fruit de ui lichtjes in wat boter.
Net voor het opdienen even doormengen en afgarneren met gehakte peterselie. Als u de salade langer dan 3 uur van tevoren maakt is het goed wat meer marinade te gebruiken. De salade heeft de neiging droog te worden op den duur. Heerlijk met Wiener Schnitzel. Klik hier voor het recept.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!