Vlierbessen groeien op veel plaatsen in ons land. Ze zijn als voedsel een beetje ondergewaardeerd. Toch zijn het sap van de bloesem en de bessen erg smakelijk. Van de bessen kan een heerlijke gelei worden gemaakt die niet alleen als zoetwaar erg lekker is op brood, maar ook bij tal van wildgerechten prima tot zijn recht komt.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Maak een mooie wandeling in de natuur en pluk mooie, rijpe vlierbessen.
Doe ze over in een schone pan en breng ze aan de kook in aanhangend water. Kook ze 30 minuten.
Weeg de hoeveelheid sap die u heeft verkregen.
Voeg geleisuiker speciaal toe in de verhouding 1100g sap – 500g geleisuiker speciaal.
Verwijder na 1 minuut koken de gember en doof de warmtebron.
Stort de gelei in de potten.
Zorg dat de potten goed vol zijn. Hoe minder lucht, hoe beter, maar zorg er wel voor dat de randen van de potten 100% schoon blijven.
Sluit de potten af en draai ze om. Laat ze afkoelen en vacuüm trekken. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!