Recept met een ster
Je ziet het niet echt vaak, en toch is gerookte forel ook erg lekker als je haar even verwarmt. Hier een receptje dat een wel heel bijzondere combinatie oplevert. Het originele recept is met gerookte paling maar ja, we weten allemaal hoe het daarmee gesteld is...
Stoemp is Vlaams voor stamppot. De Belgen maken graag stamppotten en zijn er zelfs fantasierijker in dan de Nederlanders. Deze stoemp is een van de klassiekers: stoemp van prei.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Bereiding:
Serveertip:
Druk de stoemp in een garneerring om er een mooie vorm aan te geven. Versier de stoemp met een lintje prei (zie afbeelding).
Wijntip:
Prachtige smaak, die gerookte forel. Daar past van alles lekkers bij. Een rode Bergerac bijvoorbeeld, om maar eens met het minst voor de hand liggende te beginnen. Maar natuurlijk ook een hele serie witte wijnen: Gewürztraminer, Pinot Blanc en Pinot Gris uit de Elzas, een witte Anjou uit de Val de Loire, een Chablis, een witte Corbières, of een witte Côtes de Provence.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!