Recept met een ster
Week de saffraandraden in de wijn.
Snij de filets in stukken om mooie hoge medaillons te kunnen maken. De hoogte wordt bepaald door…
…de breedte van de plakjes spek.
Bardeer de medaillons met het spek en bind ze op met rolladetouw.
Blancheer de miniasperges door ze even in kokend water de dompelen, dan te laten schrikken in ijswater en vervolgens 3 minuten te koken.
Pel de in de schil gekookte aardappel.
Snij deze parmentier.
Zet een pannetje op en smelt daarin wat roomboter.
Stoof de aardappelblokjes langzaam tot ze heet zijn.
Giet de geklaarde boter in een koekenpan en laat goed heet worden.
Bak de medaillons 3-5 minuten (afhankelijk van de vissoort en de hoogte) aan weerskanten. Niet al te gaar, ze moeten mooi gaar zijn maar niet droog. Arroseer (overgiet met bakvocht) van tijd tot tijd.
Laat de alcohol verdampen en de wijn reduceren.
Voeg de crème épaisse (klik voor recept) toe.
Roer glad met een garde.
Een Riesling, een Pouilly Loché, een Jurançon. Ook een Grüner Veltliner zou hier niet misstaan.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!