Zeeduivel met saffraansaus van crème épaisse
Recept met een ster
Zeeduivel met saffraansaus van crème épaisse
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Controleer de vis goed op vel en graten. Neem mooie grote filets
- Stoof de trostomaatjes aan de tros in de oven, 60 minuten op 160 graden, met wat olijfolie. Breng op smaak met wat grof zeezout
-
Week de saffraandraden in de wijn.
-
Snij de filets in stukken om mooie hoge medaillons te kunnen maken. De hoogte wordt bepaald door…
-
…de breedte van de plakjes spek.
-
Bardeer de medaillons met het spek en bind ze op met rolladetouw.
-
Blancheer de miniasperges door ze even in kokend water de dompelen, dan te laten schrikken in ijswater en vervolgens 3 minuten te koken.
-
Pel de in de schil gekookte aardappel.
-
Snij deze parmentier.
-
Zet een pannetje op en smelt daarin wat roomboter.
-
Stoof de aardappelblokjes langzaam tot ze heet zijn.
-
Giet de geklaarde boter in een koekenpan en laat goed heet worden.
-
Bak de medaillons 3-5 minuten (afhankelijk van de vissoort en de hoogte) aan weerskanten. Niet al te gaar, ze moeten mooi gaar zijn maar niet droog. Arroseer (overgiet met bakvocht) van tijd tot tijd.
-
- Haal de medaillons uit de pan
- Giet de boter deels af (ongeveer de helft)
- Blus af met de wijn met saffraan
-
Laat de alcohol verdampen en de wijn reduceren.
-
Voeg de crème épaisse (klik voor recept) toe.
-
Roer glad met een garde.
-
- Neem hete borden.
- Leg in het midden wat aardappelblokjes
- Leg daar de medaillons op
- Nappeer met de saus
- Serveer met de groenten. Klaar!
-
Een Riesling, een Pouilly Loché, een Jurançon. Ook een Grüner Veltliner zou hier niet misstaan.