Print opties

Roodbaarsfilet met lime

Recept met een ster uit de fusionkeuken

Cooking Method ,
Courses ,
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 3 min Cook Time: 5 min Total Time: 8 minuten
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 x 150g grammen roodbaarsfilet
  • 2 limoenen (limes)
  • 50 grammen geklaarde boter
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Zesteur
Instructies
  1. Wij hebben dit gerechtje gemaakt met roodbaarsfilet. U zou ook eens snoekbaars, zeewolf of heilbot kunnen proberen natuurlijk. Ook kabeljauw zou prima kunnen.

    Bereiding:

    • Zout de filets
    • Smelt de boter in een koekenpan en bak de filets op middelhoog vuur; arroseer (giet steeds met een lepel een beetje boter uit de pan over de filets)
    • Haal de filets uit de pan en laat ze op een niet al te koude plaats rusten
    • Doe het sap van de limes bij de boter in de pan

     

  2. Zesteur
    • Trek met een citroentrekker een paar sliertjes van de schil van de limoenen
    • Leg de visfilets op de borden, giet de limoenboter eroverheen en versier met de limoensliertjes. Klaar!
  3. Wijntip:wijntip witte wijn

    Witte droge wijn. Een niet al te “vette” witte Bourgogne past prima. Een Italiaanse Gavi uit Veneto is ook een aanrader.

    Kijk ook eens naar ons recept voor limoenboter.

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!