Print opties

Gepocheerde tarbot met aromatische room

Recept met een ster

Cooking Method , ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 15 min Cook Time: 10 min Total Time: 25 minuten
Servings 6
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 6 x 100 grammen tarbotfilet (griet, schol, tong kunnen ook)
  • 2 aardappels
  • 2 pastinaken
  • 2 winterpenen
  • 40 haricots verts
  • 50 milliliters room
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout (naar smaak)
  • 1 scheutje droge witte wijn
  • 200 milliliters visbouillon (zie recept)
  • tahoon cress (naar behoeven)
  • affilla cress (naar behoeven)
  • bieslook (naar behoeven)
Instructies
  1. Voorbereiding:

    Maak een lekkere visbouillon (klik hier voor het recept) te maken.

  2. Steek de groente uit met een appelboor en kook ze beetgaar.

  3. Blancheer de haricots verts.

    • Hak de sjalot ragfijn
    • Snij de courgettes overlangs doormidden en vervolgens in dunne plakjes (eminceren)
  4. Bereiding:

    • Maak een smakelijk mengsel van witte wijn, visfumet en citroensap en
    • pocheer hier de visfilets in een koekenpan met hoge rand (enkele minuten)
    • Zorg voor een mooie structuur, dus niet de lang pocheren (anders valt de vis uit elkaar), en op een niet te hoog vuur.
    • Haal de vis uit de pan en reduceer het pocheervocht tot een derde
    • Voeg de room toe en laat inkoken tot een mooie gladde saus is ontstaan
    • Voeg vlak voor het serveren de gesneden bieslook toe
  5. Serveertip:

    Zie afbeelding. Versier met een plukje Tahoon cress en wat Affilla cress.

  6. Wijntip:wijntip witte wijn

    Een mooie, volle witte wijn, zoals , uit een Bourgondische Puligny Montrachet of Meursault, of een Cassis uit de Provence

Keywords: vis, tarbot

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!