Gepocheerde tarbot met aromatische room

Turbot à la crème aromatique
pinit

Recept met een ster

Gepocheerde tarbot met aromatische room

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 15 min Cook Time 10 min Total Time 25 minuten
Servings: 6

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Maak een lekkere visbouillon (klik hier voor het recept) te maken.

  2. Steek de groente uit met een appelboor en kook ze beetgaar.

  3. Blancheer de haricots verts.

    • Hak de sjalot ragfijn
    • Snij de courgettes overlangs doormidden en vervolgens in dunne plakjes (eminceren)
  4. Bereiding:

    • Maak een smakelijk mengsel van witte wijn, visfumet en citroensap en
    • pocheer hier de visfilets in een koekenpan met hoge rand (enkele minuten)
    • Zorg voor een mooie structuur, dus niet de lang pocheren (anders valt de vis uit elkaar), en op een niet te hoog vuur.
    • Haal de vis uit de pan en reduceer het pocheervocht tot een derde
    • Voeg de room toe en laat inkoken tot een mooie gladde saus is ontstaan
    • Voeg vlak voor het serveren de gesneden bieslook toe
  5. Serveertip:

    Zie afbeelding. Versier met een plukje Tahoon cress en wat Affilla cress.

  6. Wijntip:

    Een mooie, volle witte wijn, zoals , uit een Bourgondische Puligny Montrachet of Meursault, of een Cassis uit de Provence

    wijntip witte wijn
Keywords: vis, tarbot

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?