Gepocheerde tarbot met aromatische room
Turbot à la crème aromatique
Recept met een ster
Gepocheerde tarbot met aromatische room
Ingrediënten
Instructies
-
Voorbereiding:
Maak een lekkere visbouillon (klik hier voor het recept) te maken.
-
Steek de groente uit met een appelboor en kook ze beetgaar.
-
Blancheer de haricots verts.
-
- Hak de sjalot ragfijn
- Snij de courgettes overlangs doormidden en vervolgens in dunne plakjes (eminceren)
-
Bereiding:
- Maak een smakelijk mengsel van witte wijn, visfumet en citroensap en
- pocheer hier de visfilets in een koekenpan met hoge rand (enkele minuten)
- Zorg voor een mooie structuur, dus niet de lang pocheren (anders valt de vis uit elkaar), en op een niet te hoog vuur.
- Haal de vis uit de pan en reduceer het pocheervocht tot een derde
- Voeg de room toe en laat inkoken tot een mooie gladde saus is ontstaan
- Voeg vlak voor het serveren de gesneden bieslook toe
-
Serveertip:
Zie afbeelding. Versier met een plukje Tahoon cress en wat Affilla cress.
-
Wijntip:
Een mooie, volle witte wijn, zoals , uit een Bourgondische Puligny Montrachet of Meursault, of een Cassis uit de Provence