Oriëntaalse vegetarische wokschotel met lontong
Oriëntaalse vegetarische wokschotel met lontong
Description
LONTONG
Lontong is samengeperste, meestal gekneusde rijst, die eerst wordt gekookt, daarna wordt verpakt (traditioneel in bananenblad), dan wordt gestoomd en vervolgens in blokjes of kleine taartjes wordt gesneden en wordt geserveerd ter vervanging van “gewone” rijst. Lontong wordt ook wel gevuld met groenten (wortel, bonen, aardappel) en vlees en gegeten als tussendoortje. Lontong is een populair product in de keukens van Indonesië en Maleisië.
Lontong is vooral lekker bij sappige gerechten met veel saus. Bij gebrek aan bananenblad kan lontong ook worden gekookt in een katoenen lap. In Nederland is lontong ook te koop in 'handige' plastic builtjes. Exotica ten top en uitsteeeee-eeekend voor het milieu. Tja...
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Bereid de lontong (1-1,5 uur koken)
- Laat afkoelen
-
- Zet een wadjan (wok) op met wat kokosolie en fruit hierin de gember en knoflook lichtjes
- Voeg de kruiden toe
- Wok in dit mengsel van olie en kruiden een mooie groentesamenstelling naar eigen keus tot beetgaar: voor deze dis zijn rode paprika, ui en courgette erg geschikt
-
- Voeg de kokosmelk toe en laat pruttelen tot de saus mooi inkookt
- Snij ondertussen de lontong in grove brokken
- Verwijder de sereh, het limoenblad en de kunjit uit het mengsel
- Breng de saus op smaak met Gula Java en zout
- Serveer. Klaar!