Print opties

Vegetarische schnitzel met paprika, room en champignons

Lekker huis-tuin-en-keukengerechtje

Cooking Method , , , ,
Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Total Time: 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 vegetarische schnitzels
  • 100 grammen kastanjechampignons (of gewone)
  • 70 milliliters room
  • 1 ui
  • 1/2 theelepels paprikapoeder (zoet)
  • dille
  • 70 grammen boter
  • 1 aardappel (gekookt)
  • 1 flinke scheut zonnebloemolie
Instructies
  1. Gebruik een in de schil gekookte aardappel

  2. De garnituur:
    • Glaceer de in halve ringen gesneden ui in flink wat boter
    • Voeg het paprikapoeder toe
    • Voeg de in dunne plakjes gesneden champignon toe
    • Laat stoven tot de champignon gaar is (mag even een deksel op de pan)
    • Voeg de room toe en breng aan de kook
    • Voeg de in schijfjes gesneden gekookte aardappel toe 
    • Hak de dille en voeg toe
    • Reduceer tot een lobbige massa
  3. De schnitzel:
    • Maak een klein bodempje zonnebloemolie heet in een koekenpan
    • Bak hierin de schnitzels in een paar minuten gaar en goudbruin aan weerszijden. Klaar!
Keywords: paprika, schnitzel, room, champignons, dille

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!