Kabochapompoen met wokgroente in roomsaus
Ook wel: Japanse pompoen. EEn superzoete variant van de pompoen die qua smaak ergens tussen pompoen en zoete aardappel in zit. Heerlijk om mee te experimenteren. De buitenste schil is keihar en binnenin is hij zacht. De schil kan daarom worden gebruikt als "servies". Zie ons recept.
[caption id="attachment_6801" align="aligncenter" width="768"] Kabochapompoen[/caption]Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Plaats in de oven op 160 graden.
Ongeveer een half uurtje later zijn de pompoenhelften zacht van binnen en bovenop licht gekleurd. Perfect.
Maal de koriander niet al te fijn in een vijzel.
Giet een flinke scheut olijfolie in een cocotte.
Stoof hierin de wokgroente naar keuze beetgaar.
Voeg halverwege wat zout naar smaak en de koriander toe.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!