Print opties

Vegan gevulde rode paprika

Poivron rouge farci végan

Cooking Method , ,
Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 1 uur Total Time: 1 uur 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

Een heerlijk vegetarisch voor of hoofdgerecht. Ook leuk als garnituur.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 rode paprika's
  • olijfolie EV (naar behoeven)
  • 250 wokgroenten
  • 100-200 milliliters kokosmelk
  • 50 grammen rijst (carnaroli)
  • 50 grammen zilvervliesrijst
  • 50 grammen riso rosso
  • zout en peper uit de molen
  • Keukengerei:
  • Cocotte
  • Oven
Instructies
  1. Kies voor een mooie paprika. Rood is echt een prachtige kleur voor dit gerecht maar geel of oranje kan ook best. Groen is te 'grassig' van smaak.

  2. VOORBEREIDING

    • Snij voorzichtig de kapjes van de paprika’s
    • Houd apart
    • Verwijder de pitjes uit de paprika’s
  3. BEREIDING

    • Zet de paprika’s rechtop in een cocotte of braadpan
    • Giet een flinke scheut olijfolie in de cocotte
    • Vermeng alle ingrediënten
    • Breng op smaak met peper en zout. U zult straks kokosmelk toevoegen. Dat is aan de flauwe kant. Hou daar met uw zout rekening mee.
    • Vul hiermee de paprika’s
    • Let erop dat u niet morst – kleine stukjes op de bodem van de cocotte zullen aanbranden
    • Vul de paprika’s af met de kokosmelk tot net onder de rand
  4. Leg de kapjes terug op de paprika’s.

    • Plaats de cocotte met deksel in de oven op 170 graden
    • Stoof de paprika’s tot ze gaar zijn (minstens een uur). Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!