Print opties

Gevulde paprika met clotted cream

Cooking Method ,
Tijd
Prep Time: 30 min Cook Time: 1 uur Total Time: 1 uur 30 minuten
Servings 4
Beschrijving

Leuk voor een vegetarisch diner, een “no-meat-monday”, “week zonder vlees”, of werelddierendag. Ook heerlijk als bijgerecht.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 rode paprika's
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
  • 1 sjalot
  • 50 grammen venkel
  • 2 peterseliewortels (kleine)
  • 100 grammen pompoen
  • 60 grammen clotted cream
  • 150 grammen (bos)paddestoelen
  • Keukengerei:
  • Cocotte
  • Oven
Instructions
  1. VOORBEREIDING

    • Snij voorzichtig de kapjes van de paprika’s
    • Houd apart
    • Verwijder de pitjes uit de paprika’s
    • Zet de paprika’s rechtop in een cocotte of braadpan, of een ovenvaste schaal
  2. BEREIDING

    • De andere ingrediënten bij de hand?
    • Snij dan nu alles in blokjes van 1x1cm (parmentier)
    • Vermeng alle ingrediënten 
    • Voeg een flinke lepel clotted cream toe
  3. Breng op smaak met peper en zout. 

  4. Werk de clotted cream door de groenten om een egale massa te verkrijgen.

  5. Vul hiermee de paprika’s. Let erop dat u niet morst – kleine stukjes op de bodem zullen aanbranden.

    • Sluit de cocotte af met een deksel of de ovenschaal met zilverpapier. Op de afbeelding ziet u hoe u om kunt gaan met uitstekende steeltjes. 
    • Plaats de cocotte met deksel in de oven op 170 graden
    • Stoof 1,5 uur tot alles mooi gaar is. De proef op de som zijn de stukjes pompoen. Als die gaar zijn, is de rest het ook. Klaar!
Keywords: gevulde, paprika

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!