Vegan stoofschotel van cassave
Pot-au-feu végan au manioc

Pot-au-feu végan au manioc
Vegan stoofschotel van cassave
Ingrediënten
Voor de stoofpot:
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
Schil de cassave grondig, verwijder het houterige gedeelte in het midden, snij in stukken die makkelijk te “behappen” zijn en kook deze in zout water tot ze gaar zijn (gare cassave voelt kruimig aan als een gekookte aardappel). Niet te kort koken! Cassave bevat veel blauwzuur en is niet lekker als ie niet gaar is! Te lang koken is ook niet goed, dan valt de cassave uit elkaar. Ongeveer 15 minuten zal het duren. Daarna afgieten en laten rusten op een warme plek.
-
BEREIDING
Ondertussen kunnen we de andere groentetjes stoven:
- Doe olie in een wok of caquelon. Goed verhitten. Voeg het ongesneden lombokje, de gesnipperde ui, de plakjes gember toe en verwarm ze tot ze er glazig uitzien (glaceren) (niet laten verbranden)
- Voeg de selderij (mirepoix gesneden) en paprika (parmentier gesneden) toe
- Ook even glazig laten worden
- Temper de warmtebron, haal de lombok uit de pan en voeg een half glas (100ml) water toe
- Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen, een minuut of 5
- Voeg de in grove blokken gesneden courgette toe
- Stoof tot alles gaar is. Eventueel af en toe water toevoegen als het te droog wordt en dreigt aan te branden
- Breng op smaak met zout en peper
- Als de courgette gaar is kunt u op het laatst de helft van de spinazie erbij doen. Paar keer goed omscheppen, klaar!
-
SERVEERTIP
Serveer op een bedje van rauwe spinazie met een sneetje geroosterd speltbrood.
-
-
Serveertip:
Ook heerlijk als bijgerecht!