Print opties

Smoky Mountain Vegan Avocadoburger uit de pan

Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 20 min Total Time: 30 minuten
Servings 8
Beschrijving

Smoky Mountain Vegan Avocadoburger is een smakelijke vleesvervanger die zowel in de pan als op de grill kan worden bereid. De smaak is prima. Het enige nadeel, als je dat zo mag noemen, is dat hij diepgevroren lekker stevig lijkt, maar ontdooid bros en moeilijk handelbaar is. Gebakken is ie weer lekker stevig. Voorzichtig behandelen dus, vooral ook de eerste minuten op de bbq!

[caption id="attachment_6701" align="aligncenter" width="747"]Smoky Mountain Vegan Avocadoburger Smoky Mountain Vegan Avocadoburger[/caption]

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 8 avocadoburgers
  • 1 kilogram zilvervliesrijs
  • 200 grammen bleekselderij
  • 400 grammen winterpeen
  • 200 grammen knolselderij
  • paar sliertjes peperonata (zie recept)
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • boter
  • zout en peper
  • Cocotte
Instructies
  1. Parmentier
    • Maak de groenten schoon
    • Snij ze parmentier
  2. Stoof de groenten zachtjes in wat boter in een cocotte.

  3. Kook ondertussen de zilvervliesrijst.

    • Bak de schijven om en om 4 minuutjes in wat boter of olijfolie. Op de barbecue kan ook
    • Leg de burgers op de borden en stort de parmentier er overheen.
  4. Serveer (eventueel) met een paar sliertjes peperonata (klik voor recept) en de rijst. Klaar!

  5. wijntip witte wijn

    WIJNTIP

    Wit. Macon-Villages bijvoorbeeld. Heerlijke Chardonnay uit de Bourgogne.

Keywords: vegan. burger

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!