Vegan shrimpz van de BBQ

Een eenvoudig en lekker gerechtje
pinit

Crevettes géantes véganes au feu de bois

Vegan shrimpz van de BBQ

Difficulty: Beginner Prep Time 3 min Cook Time 4 min Total Time 7 minuten
Servings: 4

Description

Goed voor de planeet en superlekker!

Een lekker hapje. Leuk voor een zomerse barbecue-avond maar ook een prachtig begin voor een formeel diner, bijvoorbeeld met Kerst. Een simpele bereiding is vaak het lekkerst. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. Vegan shrimpz

    Ze zijn te krijgen. Soms is het even zoeken maar ze zijn zeker de moeite waard. Zoek bijvoorbeeld naar het merk Zeastar.

  2. VOORBEREIDING

    • Rijg de Vegan Shrimpz aan 4 spiesen of leg ze op een roostertje
    • Kruid ze met wat peper en zout of met uw favoriete kruidenmix
    • Knijp er een teentje knoflook over uit
  3. BEREIDING

    Giet een scheutje olijfolie over de shrimpz.

    • Zorg voor een matig hete BBQ
    • Leg het rooster of de spiesjes op de grill
    • Grill de scampi’s 1,5-2,5 minuut per zijde
  4. SERVEERTIP

    Haal de shrimpz (indien nodig) van de spies, dresseer ze op een heet bord en serveer dit gerecht met een scheutje lekkere donkere olijfolie, het liefst “Extra Vergine” uit Apulië of Calabrië. Deze zuidelijke oliesoorten zijn veel intenser van smaak dan de noordelijke en centrale varianten door de enorme hoeveelheid zon die de olijven daar genieten en komen daarom beter tot hun recht bij grillgerechten, schaaldieren en knoflook. U kunt deze shrimpz ook prima thuis op de grillplaat grillen. Zie afbeelding.

  5. WIJNTIP

    Een volle, ronde, witte wijn.

    wijntip witte wijn
Keywords: vegascampi, vegaschaaldieren

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *