Filet de porc bardé aux petits légumes en batonnet
Met aardappelpuree en ‘staafgroente’
Lekkere simpele pot, voor wanneer u eens wat minder tijd heeft om uw culinaire talenten tentoon te spreiden. Pak een varkensribeye, maak een puree, stoof wat groenten, en klaar is Kees!
Rib-eye is iets tussen karbonade en filet in: de slager snijdt hem uit het midden in het hart van de riblappen. De naam is overgenomen van de runderribeye en komt van datzelfde het “oogje” dat precies in het midden van het vlees zit. Het vlees is erg mals, mooi doorregen met vet dus erg smaakvol. Kan ook prima op de barbecue.
[caption id="attachment_6651" align="aligncenter" width="747"] Varkensribeye geportioneerd[/caption]Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Was de groente en snij ze in staafjes van gelijke lengte (en batonnet).
Doe de groente in een cocotte (of ander pannetje) met een lik boter en steek het vuur eronder aan.
Laat ze even glazig worden (glaceren).
Sluit de pan en laat de groentetjes op een zacht vuurtje stoven tot ze beetgaar zijn.
Ondertussen bakken we het vlees:
Serveer met een lekker zelfgemaakte aardappelpuree. Klik voor het recept.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!