Gebardeerde varkensribeye met staafgroente
Filet de porc bardé aux petits légumes en batonnet
Gebardeerde varkensribeye met staafgroente
Description
Met aardappelpuree en ‘staafgroente’
Lekkere simpele pot, voor wanneer u eens wat minder tijd heeft om uw culinaire talenten tentoon te spreiden. Pak een varkensribeye, maak een puree, stoof wat groenten, en klaar is Kees!
Rib-eye is iets tussen karbonade en filet in: de slager snijdt hem uit het midden in het hart van de riblappen. De naam is overgenomen van de runderribeye en komt van datzelfde het “oogje” dat precies in het midden van het vlees zit. Het vlees is erg mals, mooi doorregen met vet dus erg smaakvol. Kan ook prima op de barbecue.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooi stuk varkensribeye
- Laat hem op kamertemperatuur komen (chamberen)
- Snij hem in tranches van 150-200g per persoon
- Kruid ze met zout en peper, uw favoriete kruidenmix of een lekkere marinade
- Omwikkel elke tranche kruislings met 2 plakken pannenkoekspek (barderen)
- Zet het spek vast met een prikker
-
VOORBEREIDING
Was de groente en snij ze in staafjes van gelijke lengte (en batonnet).
-
WE BEGINNEN
Doe de groente in een cocotte (of ander pannetje) met een lik boter en steek het vuur eronder aan.
-
GROENTE AANZETTEN
Laat ze even glazig worden (glaceren).
-
POT DICHT
Sluit de pan en laat de groentetjes op een zacht vuurtje stoven tot ze beetgaar zijn.
-
VLEES BAKKEN
Ondertussen bakken we het vlees:
- doe wat boter in een koekenpan, zet op vrij hoog vuur en leg de varkensrib-eye erin net voordat al het schuim is weggtrokken
- Bak even snel aan en gaar vervolgens een minuut of 5 aan beide kanten op gematigd vuur. Klaar!
-
SERVEERTIP
Serveer met een lekker zelfgemaakte aardappelpuree. Klik voor het recept.