Solomillo de cerdo Ibérico salteado
Varkenshaas van Ibéricovarken uit de pan
Solomillo de cerdo Ibérico salteado
Description
Ibéricovarken. Heerlijk door zijn eigenaardige voeding: als hij buiten mag opgroeien eet het in de rijke beboste gebieden van Andalusië en Extremadure het liefst eikels. En dat proef je. Ibéricovlees is stevig en....erg vet. Dat vet zorgt voor de meeste smaak. Niet voor niks wordt juist van diut zwarte, half wilde varken de heerlijke pata-negra-ham, Bellota en overige jamon Ibérico gemaakt.
Jamon Ibérico. Sevilla 2018.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Asado op de gril
Gebruik voor een mooi resultaat een koekenpan met een dikke bodem. Wrijf het vlees in met knoflook uit de pers en een druppel olijfolie.
-
Serveertip:
Snij het vlees in eenpersoons porties.
-
- Laat de pan goed heet worden
- Leg het vlees in de pan en bak het op hoog vuur
- Controleer de kerntemperatuur - u wilt uitkomen op 58-62 graden
-
- Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten
- Snij de snoeptomaatjes half door en laat ze op de sneden even schroeien in de vleespan tot ze warm zijn
- Blus de pan af met de wijn (deglaceer)
- Vang het bakvocht op
-
Serveertip:
Serveer met de tomaatjes en een beetje van de jus die u heeft opgevangen. Bij dit gerecht smaken patatas bravas (zie recept) erg lekker.