Filet mignon de porc "Orloff"
Er wordt wel eens beweerd dat dit gerecht, dat we regelmatig zien in de Nederlandse horeca, een verbastering is van Telyatina po-Orlovski (телятина по-орловски, bij ons bekend als Veau Orloff), een uitvinding van de Franse (!) chef Urbain Dubois, die werkte aan het hof van de Russische prins Alexej Orlov in de 19e eeuw. Als dat zo is, dan is er van het originele recept niet zo gek veel overgebleven. Maar daarover misschien later. Wat wel zo is – dit recept, varkensvlees met uienroomsaus, is ronduit heerlijk!
[caption id="attachment_6630" align="aligncenter" width="351"] Urbain Dubois – La cuisine classique[/caption]Haal het vlees minstens 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast. Vouw eventueel het dunne eind van de haas terug en zet het vast met een tandenstoker (anders wordt het te snel gaar – zie afbeelding).
Dit gerecht is lekker met een mooie rosé uit Tavel.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!