Print opties

Varkenshaas “Mandarijn”

Filet mignon de porc "Mandarin"

Courses
Difficulty Gemiddeld
Servings 4
Beschrijving

Een oer-Hollands stukje vlees met een Oriëntaalse draai

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 400 grammen varkenshaas (Ibérico zou mooi zijn)
  • 1/4 wittekool
  • 1 winterpeen
  • 15 grammen gember (vers)
  • 1 stronk citroengras (sereh)
  • 1 stengel prei
  • 4 lente-uienen
  • 100 grammen taugé
  • 50 grammen bamboescheuten (gestoofd)
  • rijstolie (naar smaak)
  • black bean sauce (naar smaak)
  • oestersaus (naar smaak)
  • lichte sojasaus (naar smaak)
  • suiker (naar smaak)
  • sesamzaad (naar behoeven)
  • kippenbouillon (eventueel - zie recept)
  • Keukengerei:
  • Wok
  • Oven
  • Magnetron
Instructies
  1. Heteluchtoven

    Voorbereiding:

    Verwarm de oven voor op 180° C

  2. Snij het witte gedeelte de lente-ui af en snij de rest op in rondjes.

  3. Snij een paar flinterdunne plakjes gember (eminceren).

  4.  

    • Laat de stronk citroengras heel
    • Snij de rest van de groente julienne, voor zover mogelijk
    • Doe een klein bodempje water, een el. suiker, een tl. lichte sojasaus en de plakjes gember in een afsluitbaar bakje.
    • Leg de lente-uistammetjes erbij en stoof 4 minuten op 750W in de magnetron
    • Houd apart op een warme plaats, ook de marinade
    • Kruid de varkenshaasjes met zout en peper
    • Wrijf ze in met sesamzaad en rijstolie
  5. Bereiding:

    • Braad de varkenshaasjes in de oven gedurende zo’n 25 minuten
    • Draai het vlees iedere 5 minuten om.
    • Haal uit de oven en laat 3 minuten rusten (rijpen)
    • Begin een minuut of 10 voor het einde aan de groenten: doe wat rijstolie in de wok en wok alle groenten knapperig gaar
    • Breng op smaak met oestersaus en black- beansaus.
    • Voeg de taugé pas op het laatst toe: deze hoeft niet te garen, alleen maar warm te worden
    • Als het geheel te droog wordt kunt u water of eventueel kippenbouillon (klik voor recept) toevoegen
    • Verwijder op het laatst de stronk citroengras
  6. wijntip witte wijn

    Serveertip:

    • Snij de varkenshaasjes in plakken (trancheren)
    • Serveer de wokgroenten met het vlees
    • Leg de lente-uistronken op het vlees en giet de overgebleven marinade er overheen. Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!