Varkenshaas “Mandarijn”
Varkenshaas met een Chinese draai
Filet mignon de porc “Mandarin”
Varkenshaas “Mandarijn”
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180° C
-
Snij het witte gedeelte de lente-ui af en snij de rest op in rondjes.
-
Snij een paar flinterdunne plakjes gember (eminceren).
-
- Laat de stronk citroengras heel
- Snij de rest van de groente julienne, voor zover mogelijk
-
- Doe een klein bodempje water, een el. suiker, een tl. lichte sojasaus en de plakjes gember in een afsluitbaar bakje.
- Leg de lente-uistammetjes erbij en stoof 4 minuten op 750W in de magnetron
- Houd apart op een warme plaats, ook de marinade
-
- Kruid de varkenshaasjes met zout en peper
- Wrijf ze in met sesamzaad en rijstolie
-
Bereiding:
- Braad de varkenshaasjes in de oven gedurende zo’n 25 minuten
- Draai het vlees iedere 5 minuten om.
- Haal uit de oven en laat 3 minuten rusten (rijpen)
-
- Begin een minuut of 10 voor het einde aan de groenten: doe wat rijstolie in de wok en wok alle groenten knapperig gaar
- Breng op smaak met oestersaus en black- beansaus.
- Voeg de taugé pas op het laatst toe: deze hoeft niet te garen, alleen maar warm te worden
- Als het geheel te droog wordt kunt u water of eventueel kippenbouillon (klik voor recept) toevoegen
- Verwijder op het laatst de stronk citroengras
-
Serveertip:
- Snij de varkenshaasjes in plakken (trancheren)
- Serveer de wokgroenten met het vlees
- Leg de lente-uistronken op het vlees en giet de overgebleven marinade er overheen. Klaar!