Print opties

Twentse bakleverworst met stamppotje van rauwe andijvie

Saucisson de foie à la chicorée endive

Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 20 min Total Time: 30 minuten
Servings 4
Beschrijving

Lekker Twents

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 8 plakken bakleverworst
  • 1 kilogram stamppot rauwe andijvie (zie recept)
  • 16 plakken appels (goudreinette of Elstar)
  • boter (naar behoeven)
  • 1 eetlepel basterdsuiker (donker)
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Appelboor
  • Dunschiller
  • 2 Koekenpannen
  • Stamper
  • Garneerring
Instructies
  1. Voorbereiding:

    Snij de worst in gelijke plakken (trancheren).

  2. Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in dikke plakken. Schillen hoeft niet, mag wel.

    • Kook de aardappels beetgaar
    • Extra lekker is het als u ze kookt in een lichte bouillon (klik voor recept)
    • Giet de aardappels af en maak een stamppot zoals in dit recept
    • Verhit nu wat boter in twee koekenpannen. Bak in de ene de plakken bakleverworst op hoog vuur zo snel mogelijk tot een knapperig korstje ontstaat aan beide kanten.
    • In de andere bakt u de appel. De appel wordt iets lekkerder als u er tegen het einde van het bakken, als de plakken bijna gaar zijn, een klein beetje donkere basterdsuiker overheen strooit.
    • Leg het stamppotje op de borden en dresseer hier twee plakken bakleverworst per persoon overheen
    • Garneer af met de appel. Klaar!
  3. wijntip witte wijn

    Wijntip
    Witte wijn. Een Gewürztraminer zou niet misstaan. Een Italiaanse Pinot Grigio kan ook goed.   

Keywords: lever, orgaanvlees, foie, liver, leber

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!