Twentse bakleverworst met appel en stamppot spruitjes

Saucisson de foie aux pommes et choux de Bruxelles
pinit

Saucisson de foie aux pommes et choux de Bruxelles

Twentse bakleverworst met appel en stamppot spruitjes

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 20 min Total Time 30 minuten
Servings: 4

Description

Lekker Twents

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Snij de worst in gelijke plakken (trancheren).

  2. Snij de appels in 6 partjes en verwijder het klokhuis.

    • Kook de aardappels beetgaar
    • Maak de spruitjes schoon en snij ze in kwarten
  3. Bereiding: 

    Doe wat boter of olie in een wok en roerbak de spruitjes ongeveer 3 minuten.

  4. Doe boter in een koekenpan en bak de leverworst gaar binnenin en krokant aan de buitenkant (ongeveer 3 minuten per zijde).

    • Doe boter in een tweede koekenpan en bak de appelpartjes op matig vuur tot ze beetgaar zijn
    • Voeg op het laatst de basterdsuiker toe aan de boter en karamelliseer de appel
    • Blus af met een scheutje water (deglaceren)
    • Giet de aardappels af en prak de spruiten er doorheen, niet te wild want we willen een beetje structuur overhouden
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Serveer de bakleverworst met wat stamppot en garneer af met een paar partjes appel. Klaar!
  5. Wijntip
    Wat drinken wij hierbij? Zegt u het maar! Wit kan (Arbois uit de Jura bijvoorbeeld), rosé kan (Pinot Noir uit de Elzas), rood kan (Côtes de Provence)!

Keywords: lever, orgaanvlees, foie, liver, leber

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?