Print opties

Bakbloedworst met zoete rijst

Boudin noir Hollandais au riz doux

Cooking Method
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 15 min Cook Time: 5 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Een eenvoudig recept uit de fusionkeuken.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 12 plakken bakbloedworst
  • 400 grammen witte rijst
  • 2 pomodori pelati (gepelde tomaten)
  • 1 eetlepel gele rozijnen
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 100 milliliters witte port
  • 1 eetlepel zonnebloemolie (naar behoeven)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout (naar smaak)
  • peper uit de molen (naar smaak)
  • Keukenbenodigheden
  • Koekenpan
  • Timbaal
  • Vergiet
Instructies
  1. VOORBEREIDING

    Kook de rijst in zout water en giet af. Laat rusten.

  2. BEREIDING

    • Maak een scheut olijfolie warm in een pannetje. Leg de tomaten erin en plet ze met een vork
    • Blijf pletten tot ze gaar worden en uit elkaar vallen. Zorg dat het vuur niet te hoog staat. De bedoeling is dat u veel vruchtvlees overhoudt en weinig vocht
    • Voeg nu de port, de rozijnen en de pijnboompitten toe
    • Laat de rozijnen even zwellen en voeg vervolgens de gekookte rijst toe
    • Maak het geheel onder voortdurend scheppen op zacht tot matig vuur warm
    • Breng op smaak met zout en peper
  3. Puree van zoete aardappel

    Bak ondertussen de schijven bakbloedworst in ruim zonnebloemolie, 2 minuten per zijde, tot een mooi korstje ontstaat.

  4. Appelschijfjes en bloedworst

    SERVEERTIP

    • Stort de rijst in een timbaaltje en stort dat op zijn beurt uit op het bord.
    • Serveer met groenten naar keuze
Keywords: Overijssel, Twente

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!