Bakbloedworst met zoete rijst

Boudin noir Hollandais au riz doux
pinit

Boudin noir Hollandais au riz doux

Bakbloedworst met zoete rijst

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 15 min Cook Time 5 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Een eenvoudig recept uit de fusionkeuken.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    Kook de rijst in zout water en giet af. Laat rusten.

  2. BEREIDING

    • Maak een scheut olijfolie warm in een pannetje. Leg de tomaten erin en plet ze met een vork
    • Blijf pletten tot ze gaar worden en uit elkaar vallen. Zorg dat het vuur niet te hoog staat. De bedoeling is dat u veel vruchtvlees overhoudt en weinig vocht
    • Voeg nu de port, de rozijnen en de pijnboompitten toe
    • Laat de rozijnen even zwellen en voeg vervolgens de gekookte rijst toe
    • Maak het geheel onder voortdurend scheppen op zacht tot matig vuur warm
    • Breng op smaak met zout en peper
  3. Puree van zoete aardappel

    Bak ondertussen de schijven bakbloedworst in ruim zonnebloemolie, 2 minuten per zijde, tot een mooi korstje ontstaat.

  4. Appelschijfjes en bloedworst

    SERVEERTIP

    • Stort de rijst in een timbaaltje en stort dat op zijn beurt uit op het bord.
    • Serveer met groenten naar keuze
Keywords: Overijssel, Twente

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?