Print opties

Tulpvormige minitartelettes van zanddeeg

Mini tartelettes de pâte sablée à tulipe

Cuisine
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 15 min Rest Time: 30 min Total Time: 50 minuten
Cooking Temp 220  °C
Beschrijving

Tartelettes. Oftewel - kleine taartjes. Je kunt ze maken van zanddeeg, korstdeeg en bladerdeeg. Hartig of zoet. Hier een receptje voor kleine, vierkante, zoete eenhapszanddeegtartelettes.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor +/- 25 tartelettes
  • 250 grammen pâte sablée (zie recept)
  • Keukengerei:
  • Tartelettevorm (silicoon, vierkant)
  • Deegroller
  • Oven
  • Huishoudfolie
  • Tandenstoker
Instructies
    • Maak het zandddeeg (volg het recept)
    • Rol het deeg uit tot een knap van zo'n 4 cm dik
    • leg het, ingepakt in huishoudfolie, minimaal twee uur in de koelkast.
  1. Rol het deeg hierna uit op 2-3 mm.

  2. Snij van het deeg vierkanten waarvan de zijden even langer zijn dan  de bodem + twee zijkanten van de bakvorm.

  3. Plaats het deeg in de vormpjes. 

  4. Heteluchtoven
    • Prik met een tandenstoker gaatjes in de bodem van de tartelettes om opzwellen te voorkomen
    • Bak de tartelettes à blanc op 220° gedurende 5-10 min. Houd de kleuring in de gaten.
  5. Haal de tartelettes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Klaar!

  6. Leuk receptje met deze minitartelettes?

    Klik hieronder!

    [caption id="attachment_12334" align="aligncenter" width="747"]Minitartelettes met lime curd en framboos Minitartelettes met lime curd en framboos[/caption]
Keywords: taart, gebak, kopje koffie

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!