Print opties

Tuiledeeg (kattetongengendeeg)

Cooking Method
Cuisine ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Rest Time: 1 uur Total Time: 1 uur
Servings 1
Beschrijving

Uit de traditionele Franse patisserie: ook wel kattetongen

Het deeg voor tuile (uitspr. Twiej) is het zelfde als de bekende Nederlandse koekjes kattetongen en of de bekende “cigarette Russe”, het cilindervormige koekje dat vaak bij een ijsje wordt geserveerd. Het deeg is, meteen nadat het uit de oven komt, nog een korte tijd te vormen. Dat maakt het bijzonder interessant voor allerlei culinaire hoogstandjes.

        

Voor +/- 800gr
  • 6 eiwitten
  • 150 grammen bloem
  • 200 grammen poedersuiker
  • 170 grammen boter (gesmolten)
  • 1 snufje zout (fijn)
  • Keukengerei:
  • Zeef
  • Garde
Instructies
  1. Maak een crème van de (zachte) boter, de poedersuiker en een snufje zout. 

  2. Voeg de eiwitten...

  3. ...en vervolgens de bloem toe. 

    • Vermeng met een garde en zorg dat alle klontje zijn opgelost. Klaar!
    • Leuke receptjes van tuiledeeg? Klik hier
Keywords: deeg

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!