Lintpasta met rode biet en Spaanse peper
Een heel geraffineerd receptje uit de Italiaanse keuken. Simpeler kan het haast niet. En de smaak is gewoonweg adembenemend verfijnd.
Trenette worden vaak in één adem genoemd met linguine en tagliolini. Het zit hem allemaal in de breedte ten opzichte van de dikte, al scheelt het vaak - en dat verschilt ook nog eens per fabrikant - niet meer dan enkele honderdsten van een millimeter. Voor het gemak: trenette zijn smaller dan fettuccine en breder dan spaghetti alla ghitarra.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Kook de bieten in ruim water beetgaar (of koop voorgekookte bieten)
Hak de sjalot en gebruik 1 eetlepel.
Doe een scheutje olijfolie in een pan.
Kook de pasta in ruim gezouten water tot deze “al dente” (beetgaar) is. Dat is rond de 4 minuten voor eigengemaakte trenette, tussen de 8 en 12 minuten voor gedroogde pasta uit de winkel.
Giet de pasta af en bewaar een beetje “acqua della pasta” (kookvocht) voor het geval dat de pastaschotel iets te droog uitvalt.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!