Lintpasta met boter en salie
Een heel geraffineerd receptje uit de Italiaanse keuken. Simpeler kan het haast niet. En de smaak is gewoonweg adembenemend verfijnd.
Trenette worden vaak in één adem genoemd met linguine en tagliolini. Het zit hem allemaal in de breedte ten opzichte van de dikte, al scheelt het vaak - en dat verschilt ook nog eens per fabrikant - niet meer dan enkele honderdsten van een millimeter. Voor het gemak: trenette zijn smaller dan fettuccine en breder dan spaghetti alla ghitarra.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Wit, droog, koud, Italiaans. Het ligt een beetje aan uw eigen voorkeur. Dit gerecht verdraagt geen overheersende wijn, dus een wat lichtere, zoals een Falanghina, een Greco di Tufo, een Orvieto zou kunnen. Een “betere” Frascati ook. Enfin, zeker geen hout, en niet teveel fruit.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!