Print opties

Tortiglioni alla crema di broccoli

Tortiglioni met broccolicrème

Cooking Method , , ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 15 min Total Time: 25 minuten
Servings 2
Beschrijving
 
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 400 grammen korte pasta (rigatoni, tortiglioni, mezza maniche, o.i.d.)
  • 200 grammen broccoli
  • 35 grammen pecorino Romano
  • 50 milliliters room (glas, op olie)
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukenbenodigheden
  • Faitout
  • Vergiet
  • Staafmixer
  • Magnetron
Instructies
  1. Voorbereiding:

    Snij de broccoli in grove blokjes of rosetjes en sauteer deze in wat olijfolie tot ze aan de buitenkant iets glazig worden (glaceren).

  2. Doe ze in een afgesloten bakje en gaar ze 6 minuten in de magnetron met een heel klein scheutje water.

    • Voeg de room en de pecorino toe en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel is verkregen
    • Hou de crème warm
  3. Bereiding:

    • Kook de pasta in ruim zout water, zo lang als op de verpakking staat
    • Giet af en hou iets van het kookwater (“acqua della pasta”) over in een kommetje
    • Maak de pasta aan met de saus
    • ls de crème te droog uitvalt kunt u hem iets aanlengen met het kookwater
  4. wijntip witte wijn

    Wijntip:
    Broccoli heeft nogal wat ijzer. Een te zware rode wijn zou daar wel eens mee in gevecht kunnen komen. Een mooie ronde witte dus, of een lichte rode, zoals een Bardolino.

Keywords: trenette, fettuccine, pappardelle, linguine, tagliolini, pomodorini, penne rigate, pasta, tortiglioni, corta

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!