Millefeuilles de légumes du coupe lanières japonais
Een dagje geen vlees? Goed idee! Goed voor uw gezondheid en goed voor het milieu! Afwisselen, dat is waarschijnlijk toch nog steeds het beste devies.
[caption id="attachment_2392" align="aligncenter" width="300"] Japanse schaaf[/caption]Tompoes, tompouce
Iedere kok weet het…..een tompoes is eigenlijk een gebakje, ook wel bekend als millefeuille (Frankrijk), mille foglie (Italië), nap (VS), napoleonbakelse (Zweden), of gewoon Napoleon. Dichterlijke vrijheid zullen we het maar noemen.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Lees hier hoe u sheets maakt voor deze tompouce: klik voor recept. Voor deze keer hebben we sheets van twee soorten zoete aardappel (wit en oranje) en...
...courgette gebruikt. U heeft natuurlijk volledig de vrije keuze hierin.
Zodra de sheets klaar zijn legt u ze op een werkvlak...
...en steekt u met de garneerring laagjes uit de sheets. Hou de volgende verhouding aan:
De laagjes stapelen zich op in de garneerring. Stapel de tompouce zo hoog op als u wilt.
Snij per garneerring een stukje boter of margarine (vegan) af.
Zorg dat u een liter groentebouillon (klik voor recept) klaar heeft staan
Giet de groentebouillon in de schaal tot ongeveer 2 centimeter hoogte.
Druk de tompoezen uit de garneerring op een bord.
Zeef het stoofvocht in een sausteuse.
Voeg de sugo (klik voor recept) toe.
Laat indampen tot een mooie gladde saus is ontstaan (let op zout). (reduceren)
Voeg de saus bij de tompouce.
Serveer. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!