Print opties

Tofu op z’n Thais

met gele curry

Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Total Time: 15 minuten
Servings 6
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 400 grammen tofu
  • 8 bladeren Chinese kool
  • 6 tenen knoflook
  • 1 ui (groot)
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 paprika's (rood)
  • 2 winterpenen
  • 140 grammen Thaise gele curry
  • rijstolie (naar behoeven)
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
  • Keukenbenodigheden
  • Wok
  • Schuimspaan
Instructies
  1. Bereiding:

    Snipper de ui...

  2. ...en fruit deze in een wok met wat rijstolie.

    • Snij de tofu mirepoix (blokjes van 2-3cm)
    • Kruid de tofublokjes met peper en zout
    • Voeg de blokjes bij de olie in de wok en bak de blokjes tot ze een lichtbruin kleurtje krijgen en wat steviger aanvoelen
    • Snij de wortel en de paprika julienne of batonnet 
    • Fruit ze even mee met de tofu
    • Snij de harde delen uit de koolbladeren julienne en voeg ze er bij
    • Laat ook even meefruiten
    • Verwijder alles uit de olie met een schuimspaan
    • Voeg nu de gele curry bij de olie en bak even los
    • Voeg alles weer toe
    • Schep een paar keer goed om
    • Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook
    • Stoof gedurende 2 minuten
    • Snij de rest van de koolbladeren in repen en voeg ze toe
    • Schep een paar keer om.
    • Breng op smaak met wat zout en eventueel peper. Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!