Tofu op z’n Thais
met gele curry
met gele curry
Tofu op z’n Thais
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Bereiding:
Snipper de ui...
-
...en fruit deze in een wok met wat rijstolie.
-
- Snij de tofu mirepoix (blokjes van 2-3cm)
- Kruid de tofublokjes met peper en zout
- Voeg de blokjes bij de olie in de wok en bak de blokjes tot ze een lichtbruin kleurtje krijgen en wat steviger aanvoelen
-
- Snij de wortel en de paprika julienne of batonnet
- Fruit ze even mee met de tofu
- Snij de harde delen uit de koolbladeren julienne en voeg ze er bij
- Laat ook even meefruiten
- Verwijder alles uit de olie met een schuimspaan
- Voeg nu de gele curry bij de olie en bak even los
- Voeg alles weer toe
- Schep een paar keer goed om
- Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook
- Stoof gedurende 2 minuten
- Snij de rest van de koolbladeren in repen en voeg ze toe
- Schep een paar keer om.
- Breng op smaak met wat zout en eventueel peper. Klaar!