Tofu op z’n Thais

met gele curry
pinit

met gele curry

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 10 min Total Time 15 minuten
Servings: 6

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Bereiding:

    Snipper de ui...

  2. ...en fruit deze in een wok met wat rijstolie.

    • Snij de tofu mirepoix (blokjes van 2-3cm)
    • Kruid de tofublokjes met peper en zout
    • Voeg de blokjes bij de olie in de wok en bak de blokjes tot ze een lichtbruin kleurtje krijgen en wat steviger aanvoelen
    • Snij de wortel en de paprika julienne of batonnet 
    • Fruit ze even mee met de tofu
    • Snij de harde delen uit de koolbladeren julienne en voeg ze er bij
    • Laat ook even meefruiten
    • Verwijder alles uit de olie met een schuimspaan
    • Voeg nu de gele curry bij de olie en bak even los
    • Voeg alles weer toe
    • Schep een paar keer goed om
    • Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook
    • Stoof gedurende 2 minuten
    • Snij de rest van de koolbladeren in repen en voeg ze toe
    • Schep een paar keer om.
    • Breng op smaak met wat zout en eventueel peper. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?