Snij de filets nu zo af dat u mooie evenwijdig lopende stukken overhoudt
Leg een flinterdunne bodem van bladgroente (bijvoorbeeld snijbiet) in de garneerringen
Bekleed daarna de rand met de filets (ongeveer de helft van de hoogte zal worden bedekt)
Maak een stevig mengsel in de keukenmachine van het brood, de rest van de visfilets, een paar plukjes peterselie, de sjalot, het ei, de room en de wortel
Breng op smaak met zout en peper
Vul met dit mengsel de garneerringen op tot de rand
Zet in een braadslee, liefst op een polyethylene snijplank
Giet kokend water in de braadslee tot net onder de rand van de snijplank
Sluit de braadslee af met aluminiumfolie
Bereiding:
Zet de braadslee in de oven en gaar de timbalen totdat een kerntemperatuur van 100 ° C is bereikt (ongeveer 20 minuten). Voeg indien nodig water toe naarmate dat verdampt.
Haal de timbaaltjes voorzichtig uit de braadslee. Maak de vis los van de garneerringen en stort deze uit op de borden.
SERVEERTIP
Serveer met gekookte schorseneren (klik voor recept) en een in de schil gekookt aardappeltje.
Schil de schorseneren
Schorseneren: snij in stukjes van 3-4 cm en kook ze bijtgaar in zout water met een klein scheutje azijn tegen het verkleuren
Giet af en serveer, eventueel met wat bechamelsaus (klik voor recept)