Print opties

Timbale de filet de poisson aux salsifis

Timbaal van witvis met schorseneren

Cooking Method
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 20 min Cook Time: 20 min Total Time: 40 minuten
Servings 4
Beschrijving

Recept met een ster

Verras uw tafelgenoten met een staaltje culinaire verfijning. Zoals meestal lijkt het allemaal moeilijker dan het is.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 800 grammen visfilet (schol, tong, tarbot, griet, o.i.d.)
  • 50 milliliters room
  • peterselie (naar behoeven)
  • 1/2 sjalot
  • paar blaadjes zuring (of spinazie)
  • zout en witte peper (naar smaak)
  • 2 sneetjes wit brood (liefst zuurdesem)
  • Keukengerei:
  • 4 Garneerringen
  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Oven
  • Keukenmachine
  • Kernthermometer
Instructies
  1. VOORBEREIDING

    • Verwarm de oven voor op 150 ° C
    • Snij eventueel vel van de filets af
    • Kijk goed na of alle graatjes zijn verwijderd
    • Snij de filets nu zo af dat u mooie evenwijdig lopende stukken overhoudt
    • Leg een flinterdunne bodem van bladgroente (bijvoorbeeld snijbiet) in de garneerringen
    • Bekleed daarna de rand met de filets (ongeveer de helft van de hoogte zal worden bedekt)
    • Maak een stevig mengsel in de keukenmachine van het brood, de rest van de visfilets, een paar plukjes peterselie, de sjalot, het ei, de room en de wortel
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Vul met dit mengsel de garneerringen op tot de rand
    • Zet in een braadslee, liefst op een polyethylene snijplank
    • Giet kokend water in de braadslee tot net onder de rand van de snijplank
    • Sluit de braadslee af met aluminiumfolie
  2. Heteluchtoven

    Bereiding:

    • Zet de braadslee in de oven en gaar de timbalen totdat een kerntemperatuur van 100 ° C is bereikt (ongeveer 20 minuten). Voeg indien nodig water toe naarmate dat verdampt.
    • Haal de timbaaltjes voorzichtig uit de braadslee. Maak de vis los van de garneerringen en stort deze uit op de borden.
  3. SERVEERTIP

    Serveer met gekookte schorseneren (klik voor recept) en een in de schil gekookt aardappeltje.

    • Schil de schorseneren
    • Schorseneren: snij in stukjes van 3-4 cm en kook ze bijtgaar in zout water met een klein scheutje azijn tegen het verkleuren
    • Giet af en serveer, eventueel met wat bechamelsaus (klik voor recept)
  4. wijntip witte wijn

    WIJNTIP

    Een Chablis of een Meursault.

Keywords: vis, timbaal

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!