Timbale de filet de poisson aux salsifis
Witvisfilet, heerlijk verwerkt in een timbaal
Timbaal van witvis met schorseneren
Timbale de filet de poisson aux salsifis
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Verwarm de oven voor op 150 ° C
- Snij eventueel vel van de filets af
- Kijk goed na of alle graatjes zijn verwijderd
- Snij de filets nu zo af dat u mooie evenwijdig lopende stukken overhoudt
-
- Leg een flinterdunne bodem van bladgroente (bijvoorbeeld snijbiet) in de garneerringen
- Bekleed daarna de rand met de filets (ongeveer de helft van de hoogte zal worden bedekt)
- Maak een stevig mengsel in de keukenmachine van het brood, de rest van de visfilets, een paar plukjes peterselie, de sjalot, het ei, de room en de wortel
- Breng op smaak met zout en peper
-
- Vul met dit mengsel de garneerringen op tot de rand
- Zet in een braadslee, liefst op een polyethylene snijplank
- Giet kokend water in de braadslee tot net onder de rand van de snijplank
- Sluit de braadslee af met aluminiumfolie
-
Bereiding:
- Zet de braadslee in de oven en gaar de timbalen totdat een kerntemperatuur van 100 ° C is bereikt (ongeveer 20 minuten). Voeg indien nodig water toe naarmate dat verdampt.
- Haal de timbaaltjes voorzichtig uit de braadslee. Maak de vis los van de garneerringen en stort deze uit op de borden.
-
SERVEERTIP
Serveer met gekookte schorseneren (klik voor recept) en een in de schil gekookt aardappeltje.
- Schil de schorseneren
- Schorseneren: snij in stukjes van 3-4 cm en kook ze bijtgaar in zout water met een klein scheutje azijn tegen het verkleuren
- Giet af en serveer, eventueel met wat bechamelsaus (klik voor recept)