Salade de filet de bœuf Thalandaise
Een klassiek recept
Nam Tok Neua is een echte klassieker uit de Thaise keuken. Het is een matig tot zeer pittige salade van verse groenten en een mooi stukje vlees. Het is heerlijk verfrissend. er zijn verschillende varianten.
Verschillende recepten
Sommigen voegen Thaise basilicum toe, anderen vinden dat niet passen. In sommige recepten zit heel veel ui, in andere juist weer helemaal niet. Over een zaak schijnt men het ens te zijn – hoe beter het vlees, des te lekkerder het eindresultaat.
Koud geserveerd maar gloeiend heet…
Deze salade heeft nogal wat Spaanse peper. Rauwe, verse Spaanse peper. In Thailand zal hij dan ook, behalve in toeristische restaurants, de meeste Westerse toeristen te pittig zijn. Thuis kunt u zelf heerlijk aan de gang en heeft u alles in eigen hand. Tip: de baifanoedels helpen om het gerecht wat minder pittig te maken.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voorbereiding dressing:
Voorbereiding salade:
Bereiding vlees:
Bereiding salade:
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!